Agenda

Hieronder vind je de agenda met onze cursussen en activiteiten.

September 2020

Jaarcongres

Accreditatie bij:
ADAP, KNMG (ABAN), NVvPO, V&VN, KABIZ (BLCN), AVIG, OA
Fysiotherapie, Verloskundigen

Virtueel Jaarcongres De Week van Arts en Leefstijl

In de ‘Week van Arts en Leefstijl’ zijn we op een spectaculaire, verrassende manier online met elkaar verbonden en zetten we samen leefstijl op de kaart: ‘Leefstijl in de nieuwe tijd’. Dat doen we met onze sprekers uit wetenschap en praktijk, exposanten op het gebied van leefstijl en deelnemers: zorgprofessionals, beleidsmakers, zorgverzekeraars en bedrijfsleven.

Meer informatie over het congres


Webinar

Accreditatie bij:
NVvPO

Demedicalisatie bij Diabetes Type 2. Deel 1: leefstijlinterventies en de afbouw van medicatie (theorie)

Door Iris de Vries

Koolhydraatbeperkte interventie als behandeling van diabetes mellitus type 2 met als gevolg de afbouw van medicatie staat in centraal in deze scholing. Gecombineerde leefstijlinterventies gericht op koolhydraatbeperking in de voeding is namelijk bewezen effectief als behandeling bij patiënten met diabetes mellitus type 2.

Oktober 2020

Webinar

Accreditatie bij:
KNMG (ABC1, huisartsen), NVvPO, V&VN

Hoe ontwerp ik gezond gedrag?

Door Bart Brandenburg

Gedrag en gedragsverandering. De belangrijkste theoretische modellen van gedrag en gedragsverandering worden besproken in deze scholing.


Webinar

Accreditatie bij:
KNMG (ABAN)

Leefstijl bij Chronische Ziekten; metabool syndroom uitgelicht

Door Iris de Vries

De manier waarop leefstijl toegepast kan worden in de behandeling van chronische ziekten komt aan bod in dit webinar. Specifiek het metabool syndroom zal hierbij uitgelicht worden.


Webinar

Accreditatie bij:
NVvPO

Demedicalisatie Diabetes Type 2. Deel 2: afbouw van medicatie: praktische verdieping en casu´stiek

Door Iris de Vries

Deze scholing is deel 2 van de nascholing Demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2 en staat in het teken van de praktische verdieping en het oefenen met casuïstiek. Je krijgt praktische tips die je meteen in de spreekkamer kunt toepassen.


Webinar

Accreditatie bij:
KNMG (ABAN), NVvPO

Diabetes type 2: aandacht voor leefstijl is essentieel

Door prof. dr. Hanno Pijl

We hebben niet alleen te maken met een Covid-19 pandemie, maar ook met een pandemie van type 2 diabetes. Wereldwijd zijn er ongeveer 450 miljoen mensen met die ziekte. Dat is volkomen begrijpelijk vanuit evolutionair perspectief. Prof. dr. Hanno Pijl zal aan de hand van een schets van onze evolutionaire ontwikkeling duidelijk maken waarom er zoveel mensen DMT2 hebben.


Webinar

Accreditatie bij:
NVvPO, KNMG (ABAN), ADAP, V&VN

Microbioom deel 1: antibiotica en probiotica

Door Karen Koning

Een scholing over de rol van microbiota bij de gezondheid. Het maag-darmkanaal wordt gekoloniseerd door miljarden micro-organismen: de microbiota. Deze microbiota speelt een belangrijke rol in het behoud van een goede gezondheid.