UA-155754361-1 2789330041356196
 

Leefstijl: Metabool syndroom uitgelicht

Aanvang:
Dinsdag 6 april 2021 20:00 uur
Einde:
Dinsdag 6 april 2021 21:30 uur

Belangrijk: U wordt eerst gevraagd een gratis account aan te maken als u die nog niet heeft. De inschrijving is pas compleet zodra u een bevestiging van betaling heeft ontvangen.

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft op dit moment een chronische aandoening. De ziektekosten zullen hierdoor de komende jaren nog verder toenemen. Een groot deel van dit probleem zou opgelost kunnen worden door het aanpassen van de leefstijl.

Tijdens deze scholing bespreken we onderwerpen zoals glucoseregulatie en insulineresistentie, en geven we uitleg over voedingswaarden en het koolhydraatbeperkte dieet.

Verder komt aan bod:

  • Wat is het metabool syndroom en hoe diagnosticeer je dit?
  • Waarom is het syndroom een probleem?
  • Wat zijn aanbevelingen voor patiënten met het metabool syndroom?
  • Welke tools zijn er nu al voor de zorgverlener en de patiënt?
  • Wat is belangrijk in de spreekkamer en hoe ga je het gesprek aan met de patiënt?

Kosten:

€35,- voor leden, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Accreditatie:

  • 2 punten bij KNMG (ABAN, artsen)*
  • 1,5 punt bij OA (apothekers)

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.

Spreker:

Deze scholing wordt gegeven door Iris de Vries, huisarts, leefstijlarts en voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl. Daarnaast is ze lid van de landelijke coalitie Kansrijke Start. Als huisarts en leefstijlarts past ze leefstijlgeneeskunde veelvuldig toe in de spreekkamer. Deze ervaringen gebruikt ze in gesprekken met politiek, zorgverzekeraars, gemeenten en andere stakeholders in de zorg, om het grote belang van voeding en leefstijl op de agenda te zetten.

Geïnteresseerd maar bent u helaas verhinderd op 6 april? Deze scholing wordt op dinsdag 1 juni nogmaals gegeven. Inschrijven gaat via deze link.