Demedicalisatie Diabetes type 2 - deel 2: praktische verdieping en casu´stiek

Aanvang:
Maandag 2 november 2020 20:00 uur
Einde:
Maandag 2 november 2020 21:30 uur

Belangrijk: U wordt eerst gevraagd een account aan te maken als u die nog niet heeft. De inschrijving is pas compleet zodra u een bevestiging van betaling heeft ontvangen. 

Deze scholing is deel 2 van de nascholing Demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2 en staat in het teken van de praktische verdieping en het oefenen met casuïstiek. Je krijgt praktische tips die je meteen in de spreekkamer kunt toepassen.

Je leert hoe de afbouw van medicatie bij diabetes mellitus type 2 praktisch toegepast wordt in de spreekkamer en je gaat opgedane kennis toepassen met behulp van patiënten casussen, zodat deze kennis direct en adequaat vertaald kan worden naar de praktijk.

Let op: je kunt alleen deelnemen aan deze scholing indien je hebt deelgenomen aan deel 1 van de scholing ‘Demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2’ op donderdag 29 oktober jl. of indien je eerder hebt deelgenomen aan een scholing betreffende demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2 van Vereniging Arts en Leefstijl.

Kosten:

€35,- voor leden, €50,- voor niet-leden

Accreditatie gehele scholing (deel 1 en deel 2)*

3 accreditatiepunten bij NVvPO (praktijkondersteuner)

3 accreditatiepunten bij ADAP (diëtisten) 

3 accreditatiepunt bij OA (apothekers)

4 accreditatiepunten bij V&VN (verpleegkundigen)

* Accreditatiepunten worden toegekend wanneer zowel deel 1 als deel 2 is gevolgd.

Spreker:

Deze scholing wordt gegeven door Iris de Vries, huisarts, leefstijlarts en voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl. Daarnaast is ze lid van de landelijke coalitie Kansrijke Start. Als huisarts en leefstijlarts past ze leefstijlgeneeskunde veelvuldig toe in de spreekkamer. Deze ervaringen gebruikt ze in gesprekken met politiek, zorgverzekeraars, gemeenten en andere stakeholders in de zorg, om het grote belang van voeding en leefstijl op de agenda te zetten.

Partner:

Dit webinar is een samenwerking tussen Vereniging Arts en Leefstijl en NVvPO