Demedicalisatie Diabetes Type 2 - Deel 2: afbouw van medicatie: praktische verdieping en casu´stiek

Aanvang:
Donderdag 3 december 2020 20:00 uur
Einde:
Donderdag 3 december 2020 21:30 uur

Belangrijk: U wordt eerst gevraagd een account aan te maken als u die nog niet heeft. De inschrijving is pas compleet zodra u een bevestiging van betaling heeft ontvangen. Leden FAW hebben een kortingscode ontvangen. De code vult u in bij de laatste stap bij betaling.

Deze scholing is deel 2 van de nascholing ‘Demedicalisatie’ en staat in het teken van de praktische verdieping en het oefenen met casuïstiek. Je past de opgedane kennis toe met behulp van patiënten casus, die met elkaar worden besproken. Daarnaast zal worden ingegaan op de specifieke aanpak bij patiënten in achterstandswijken en / of met een allochtone achtergrond. Praktijkondersteuner Els van Beek, praktijk Mozaïek, zal haar ervaringen delen.

Let op: je kunt alleen deelnemen aan deze scholing indien je hebt deelgenomen aan deel 1 van de scholing ‘Demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2’  of indien je eerder hebt deelgenomen aan een scholing betreffende demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2 van Vereniging Arts en Leefstijl.

Je moet je voor beide scholingen apart inschrijven

Kosten:

Voor leden van FAW Rotterdam is deze scholing gratis
Voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl €35,-
Voor niet-leden  €50,-

Accreditatie:

  • 1,5 punt voor Apothekers (OA, KNMP en NVZA)
  • 2 punten bij KNMG (ABAN) (artsen), voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar.
  • 2 punten bij V&VN (verpleegkundigen).
  • 3 punten bij NVvPO (praktijkondersteuner), alleen indien je beide scholingen volgt: deel 1 & deel 2.

Sprekers:

Deze scholing wordt gegeven door Iris de Vries en Els van Beek.

Iris de Vries is huisarts, leefstijlarts en voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl. Daarnaast is ze lid van de landelijke coalitie Kansrijke Start. Als huisarts en leefstijlarts past ze leefstijlgeneeskunde veelvuldig toe in de spreekkamer. Deze ervaringen gebruikt ze in gesprekken met politiek, zorgverzekeraars, gemeenten en andere stakeholders in de zorg, om het grote belang van voeding en leefstijl op de agenda te zetten.

Els van Beek, praktijkondersteuner somatiek in praktijk Mozaïek in Rotterdam-Zuid. Zij ontwikkelde de brochure koolhydraat beperkte voeding bij diabetes en overgewicht voor laaggeletterden en anderstaligen. 

Partner:

Dit webinar is een samenwerking tussen Vereniging Arts en Leefstijl, Voeding Leeft en Fonds Achterstandswijken Rotterdam.