UA-155754361-1 2789330041356196
 

Pak hypertensie aan - casu´stiek

Aanvang:
Maandag 15 maart 2021 20:00 uur
Einde:
Maandag 15 maart 2021 21:30 uur

Belangrijk: U wordt eerst gevraagd een gratis account aan te maken als u die nog niet heeft. De inschrijving is pas compleet zodra u een bevestiging van betaling heeft ontvangen. 

Voortbouwend op deel 1 zoomen we in deze tweede scholing in op de patiënt die reeds behandeld wordt met antihypertensiva. We doorlopen het 8 stappenplan waarmee we leefstijlaanpassingen invoeren en medicatie afbouwen. Daarnaast is hier ruimte voor het bespreken van casuistiek, ook van deelnemers zelf.

Na deze twee scholingen zul je in de praktijk veel vaker, met plezier en vertrouwen, leefstijlinterventies inzetten bij de behandeling van hypertensie.

Let op: je kunt alleen deelnemen aan deze scholing als je hebt deelgenomen aan deel 1. Hiervoor dien je je apart in te schrijven.

Kosten:

€35,- voor leden, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet-leden, per avond.

Accreditatie:

2 punten bij KNMG (artsen, ABAN)* en NVvPO (praktijkondersteuners).

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar.

Spreker:

Ik ben Tamara Aipassa, interventiecardioloog met passie voor de leefstijlgeneeskunde.

Het hart en de bloedvaten hebben mijn aandacht vanaf vroeg in de opleiding geneeskunde getrokken. Het besluit cardioloog, en dan specifiek interventiecardioloog, te worden was dan ook makkelijk gemaakt. De logica, de interventie mogelijkheden, de spoed situaties, de chronische begeleiding, dat maakt mijn vak mooi.

Maar hoe meer kransslagaderen ik dotterde, hoe meer het gevoel me bekroop dat ik niet alleen aan het einde van de ziekte aderverkalking wilde werken. Ik wilde ook daar zijn voordat de ziekte begon, bij de preventie.
Leefstijlgeneeskunde is complementair aan de technische behandelingen in mijn vak. Maar deze combinatie vraagt bewustwording, tijd en aandacht. Van zorgverleners en patiënten.

Het is mijn motivatie de leefstijlgeneeskunde meer naar de voorgrond te brengen, zodat ik kan voorkomen dat iemand (nogmaals) bij mij op de katheterisatiekamer komt voor een dotter.